فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال نهم شماره 2 (پیاپی 29، تابستان 1401)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 29، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/08
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علیرضا امینی، خدیجه کاوه، مریم احمدی زهرانی* صفحات 1-15
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عدم ذهن آگاهی اعضا در تیم کاری بر وهن اجتماعی تیم، تعارض وظیفه ای و تعارض رابطه-ای اعضای هییت علمی دانشگاه صورت گرفت. روش تحقیق این پژوهش پیمایشی و ابزار آن پرسشنامه با طیف لیکرت پنج طبقه ای می باشد، به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS، بهره گرفته شد و نمونه ای 102 نفر از بین اعضای هییت علمی دانشگاه شیراز در بخش های آموزشی مختلف به مشارکت گرفته شدند. یافته های حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که عدم ذهن آگاهی اعضای تیم بر وهن اجتماعی مدیر، وهن اجتماعی همکاران، تعارض وظیفه و نهایتا بر تعارض رابطه در بین اعضای تیم اثر گذار است. همچنین اثر وهن اجتماعی مدیر بر تعارض وظیفه و اثر وهن اجتماعی همکاران بر تعارض وظیفه نیز در سطح اطمینان 95درصد مورد تایید قرار می ‏گیرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عدم ذهن آگاهی اعضا در تیم کاری بر وهن اجتماعی تیم، تعارض وظیفه ای و تعارض رابطه-ای اعضای هییت علمی دانشگاه صورت گرفت. روش تحقیق این پژوهش پیمایشی و ابزار آن پرسشنامه با طیف لیکرت پنج طبقه ای می باشد، به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS، بهره گرفته شد و نمونه ای 102 نفر از بین اعضای هییت علمی دانشگاه شیراز در بخش های آموزشی مختلف به مشارکت گرفته شدند. یافته های حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که عدم ذهن آگاهی اعضای تیم بر وهن اجتماعی مدیر، وهن اجتماعی همکاران، تعارض وظیفه و نهایتا بر تعارض رابطه در بین اعضای تیم اثر گذار است. همچنین اثر وهن اجتماعی مدیر بر تعارض وظیفه و اثر وهن اجتماعی همکاران بر تعارض وظیفه نیز در سطح اطمینان 95درصد مورد تایید قرار می ‏گیرد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، ذهن آگاهی تیمی، وهن اجتماعی، تعارضات تیمی، هیئت علمی دانشگاه
  • امیر طیاری، جواد پورکریمی*، کاووس حیدری صفحات 16-38

    امروزه مدیریت پروژه های گوناگون از وظایف مهم سازمان های پژوهش و فناوری می باشد و موفقیت یا عدم موفقیت هر یک ازاین دست پروژه ها به طورقطع با شایستگی های مدیر آن رابطه مستقیم دارد. ازاین رو، هدف از پژوهش حاضر، ارایه الگوی شایستگی های حرفه ای مدیران پروژه سازمان های پژوهش و فناوری می باشد که برای دستیابی به هدف مذکور، از رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، مدیران پروژه جهاد دانشگاهی کشور می باشند که تعداد 30 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند برای مشارکت در پژوهش انتخاب شدند. همچنین به منظور گردآوری داده ها در مرحله شناسایی، از مصاحبه نیمه ساختاریافته و در راستای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش هفت مرحله ای کلایزی بهره گرفته شده است. درنهایت، شایستگی های حرفه ای مدیران پروژه در 5 حیطه شامل 804 مفهوم مجزا، 73 مقوله فرعی و 18 مقوله اصلی در قالب حیطه دانش با 15 مقوله فرعی و 5 مقوله اصلی دانش تخصصی، مدیریتی اختصاصی، سازمانی، محیطی و پایه؛ حیطه مهارت با 25 مقوله فرعی و 6 مقوله اصلی مهارت رهبری، ارتباط موثر، پژوهشی، فناوری، مدیریت منابع و اجرایی؛ حیطه توانایی با 7 مقوله فرعی و 1 مقوله اصلی توانایی های فکری؛ حیطه نگرش با 9 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی نگرش پژوهش محور، جامعه محور، تجاری محور و خودتوسعه محور و حیطه ویژگی با 17 مقوله فرعی و 2 مقوله اصلی ویژگی های رفتاری و اخلاقی شناسایی گردید. با ارایه این الگو، سازمان‎های پژوهش و فناوری می بایست زمینه لازم را برای توسعه مدیریت پروژه در حیطه های مورد نظر فراهم کرده و استراتژی هایی را در این جهت تدوین و پیاده سازی نمایند.

    کلیدواژگان: شایستگی، الگوی شایستگی، مدیران پروژه، سازمان های پژوهش و فناوری، جهاد دانشگاهی
  • مهدی دهقانی سلطانی*، مهدی قانونی کرمانی صفحات 39-56

    این پژوهش با هدف مطالعه و بررسی تاثیر شبکه داخلی بر دوسوتوانی نوآوری با تبیین نقش میانجی انتقال و ظرفیت جذب دانش در دانشگاه شهید باهنر در شهر کرمان انجام شده است. تحقیق حاضر بر اساس هدف یک تحقیق کاربردی و همچنین بر اساس چگونگی به دست آوردن داده های مورد نیاز، از نوع تحقیقات توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری را اعضای هییت علمی که در گروه های پژوهشی دانشگاه شهید باهنر شهر کرمان عضو بودند، تشکیل می دهد. برای نمونه گیری نیز از روش نمونه گیری تصادفی و جدول اعداد تصادفی استفاده شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد با روایی و پایایی مناسب استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و استنباطی، مدل معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که شبکه داخلی بر انتقال دانش و ظرفیت جذب دانش تاثیر مثبت معناداری دارد. شبکه داخلی و انتقال دانش بر دوسوتوانی نوآوری تاثیر منفی معناداری دارد. ظرفیت جذب دانش بر دوسوتوانی نوآوری تاثیر مثبت معناداری دارد. نتایج همچنین نشان می دهد که شبکه داخلی بر دوسوتوانی نوآوری از طریق متغیرهای میانجی انتقال دانش و ظرفیت جذب تاثیر معناداری دارد. بر طبق این نتایج به مدیران گروه‏های پژوهشی دانشگاهی پیشنهاد می‎شود که به منظور تحریک دوسوتوانی نوآوری و دستیابی به عملکرد دوسوتوانی نوآوری به دنبال توسعه و ارتقای سطح فرآیندهای جذب دانش باشند.

    کلیدواژگان: شبکه داخلی، دوسوتوانی نوآوری، انتقال دانش، ظرفیت جذب دانش
  • محمد عباسیان* صفحات 57-74

    مقاله حاضر با هدف «ارزیابی مطلوبیت فعالیت های آموزشی، ویژگی های انضباطی و تربیتی دانشجویان در کلاس های علمی-نظامی و نیز کانال های ارتباطی بین استادان و فرماندهان» انجام شد. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش توصیفی-پیمایشی و مقطعی انجام شد. جامعه تحقیق، 136 دانشپایه در نیمسال دوم 1400-1399، است. جامعه نمونه به صورت تمام شمار انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن با استفاده از نظر خبرگان و پایایی آن بر اساس ضریب آلفای کرونباخ مطلوب ارزیابی شد. تعداد 452 پرسشنامه توسط استادان/فرماندهانی که در ترم مذکور با دانشجویان، کلاس درسی داشته و به مدت 15 هفته آموزشی با آنها و نیز با فرماندهان گروهان آنها در تعامل بودند؛ تکمیل گردید. برای برازش مدل از LISREL و برای تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی، با بهره مندی از SPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که مطلوبیت کلاس های آموزشی علمی-نظامی در وضعیت «مطلوبی» قرار دارد. همچنین رتبه بندی عوامل، نشان داد که ویژگی های تربیتی (با میانگین و انحراف معیار: 0.69±4.59)، دارای بالاترین رتبه و کانال های ارتباطی بین استادان و فرماندهان (با میانگین و انحراف معیار: 1.06±3.18) دارای پایین ترین رتبه ارزیابی شد. همچنین نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه حاکی از عدم تفاوت میانگین عوامل در میان دانشجویان سال های مختلف است.

    کلیدواژگان: فعالیت های آموزشی، ویژگی های انضباطی، ویژگی های تربیتی، کانال ارتباطی، استادان و فرماندهان
  • فرید قلی پور مقدم، رضا اسماعیلی*، مهربان هادی پیکانی صفحات 75-95
    زمینه و هدف

    نابرابری های اجتماعی- فرهنگی و غفلت از پتانسیل مردم محلی و عدم مشارکت مردم در توسعه، می تواند به تحقق اهداف توسعه دریامحور، آسیب های بسیار جدی وارد نماید و باعث کندی و یا توقف حرکت و پیشرفت آن، تقویت الگوی واگرایی، ایجاد و شیوع نفرت و حس انتقام جویی وسیع جامعه محلی، افزایش شکاف قومی- قبیله ای، انجام عملیات های خراب کارانه، تروریستی و بی ثباتی گردد و به امنیت و توسعه پایدار منطقه صدمات جبران ناپذیری وارد نماید. بنابراین پژوهش حاضر با هدف "شناسایی مولفه های راهبردی موثر بر پایداری اجتماعی-فرهنگی توسعه دریا محور سواحل مکران" انجام شد.

    موارد و روش ها

    پژوهش حاضر مطالعه گراندد تیوری است. مشارکت کنندگان 18 نفر از مدیران، مشاوران، افسران نیروی دریایی، فعالان فرهنگی، خیرین و نیروهای جهادی بودند و نمونه گیری به صورت هدفمند تا رسیدن به اشباع داده ها انجام گرفت. گردآوری داده ها با روش مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود. تمام مصاحبه ها ضبط، دستنویس و سپس خط به خط تحلیل شد. به منظور تحلیل داده ها از روش اشتراوس و کوربین 1998 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها شامل 9 مولفه راهبردی اعتمادسازی، اتخاذ رویکرد توسعه اجتماع محور مشارکتی توسط دولت، اولویت انتفاع جامعه محلی از مزایای توسعه منطقه و زمینه سازی مناسب برای آن، لزوم توجه و به کارگیری دیدگاه ها، دغدغه ها و دانش جامعه محلی در توسعه منطقه، کارآفرینی اجتماعی و اشتغال زایی، توسعه زیرساخت های منطقه، مدیریت و برنامه ریزی مناسب برای توسعه منطقه، لزوم اطلاع یابی و اطلاع رسانی در توسعه منطقه، تامین امنیت منطقه بود.

    نتیجه گیری

    پایداری اجتماعی-فرهنگی سواحل مکران بدون در نظر گرفتن جامعه محلی در فرایند توسعه امکان پذیر نخواهد بود. بدین جهت شناسایی و توجه به مولفه های راهبردی موثر بر پایداری اجتماعی- فرهنگی منطقه در جهت تحقق اهداف توسعه می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: مطالعه گراندد تئوری، پایداری اجتماعی-فرهنگی، توسعه دریامحور، سواحل مکران
  • عادل زاهد بابلان، طاهره محمدی* صفحات 96-112

    هدف پژوهش حاضر ارایه ی الگوی چهار لایه ای امکان سنجی و استقرار اثربخش فرهنگ کیفیت در آموزش عالی بود. این پژوهش کاربردی و با روش اسنادی و فر اترکیب انجام شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو (2007) استفاده شده است. 74 منبع برای انجام فرا ترکیب انتخاب شدند که 81 کد، 18 مفهوم و 3 مقوله استخراج شد. به منظور تعیین میزان اهمیت و اولویت کدهای استخراج شده، از روش کمی آنتروپی شانون استفاده شد. یافته ها نشان داد سه مولفه کلی رهبری، آموزش و ارتباطات بر فرهنگ کیفیت در آموزش عالی تاثیر دارند. پس از طی گام های پژوهش، الگوی تعیین و استقرار اثربخش فرهنگ کیفیت در آموزش عالی در چهار لایه امکان سنجی، ارزیابی وضع موجود، گذار از وضع موجود به وضع مطلوب، و استقرار فرهنگ کیفیت برای موسسات آموزش عالی، ارایه شده است. با توجه به نتایج حاصل شده، می توان سبک رهبری توزیعی را برای استفرار فرهنگ کیفیت در آموزش عالی مناسب دانست. ارتباطات نیز گاهی فراتر از رهبری درک می شود زیرا بازتاب ارزش هایی که کیفیت آموزش را ارتقا داده، و اشتراک گذاری شیوه های موکد، می تواند به تعمیق و گسترش فرهنگ کیفیت کمک کند. همچنین به یقین فرهنگ کیفیت از انتظارات جامعه تاثیر می پذیرد، و تعامل و هماهنگی ذینفعان داخلی و خارجی در مسایلی مبتلابه، رهگشایی برای استقرار اثربخش آن است.

    کلیدواژگان: فرهنگ کیفیت، امکان سنجی، استقرار فرهنگ کیفیت، فراترکیب، آموزش عالی
  • محسن صادقی نسب* صفحات 113-137

    پژوهش حاضر با هدف تدوین راهبردهای تحول در مدیریت سرمایه انسانی دریک سازمان نظامی مبتنی بر رویکردی آمیخته (کیفی- کمی) و با روش توصیفی از نوع موردی- زمینه ای صورت گرفته است. جامعه آماری برای فرآیند مصاحبه، شامل خبرگان حوزه مدیریت منابع انسانی در سطح ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده اند که به روش هدفمند قضاوتی و مبتنی بر معیارهایی به شناسایی آنان پرداخته شد. همچنین جامعه آماری برای توزیع پرسشنامه، شامل برخی از فرماندهان، معاونین و مسیولین نیروهای مسلح و دانشگاه های نظامی بوده اند که حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد، آشنا با حوزه سرمایه انسانی می باشند. ابزار جمع آوری داده ها شامل مطالعه اسناد و مدارک و مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان که روایی آن به دو روش همگرایی و تشخیصی و پایایی پرسشنامه به روش پایایی مرکب و آلفای کرونباخ تایید گردیده است. تجزیه وتحلیل داده های کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا وجامعه آماری و نمونه به روش تمام شمار شامل 40 نفر از کارشناسان خبره و اساتید دانشگاه های آجا تشکیل داده است. ضمن آنکه در مرحله تحلیل داده ها از تحلیل محتواو تفسیری بهره جسته و از روش مستندسازی و تشکیل جلسات خبرگی برای تبیین تجارب، نقطه نظرات و دیدگاه های خبرگان و مدیران سطوح راهبردی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد به روش (SWOT) و با تشکیل جلسات خبرگی متعدد هشت راهبرد در حوزه تحول در مدیریت سرمایه انسانی سازمان نظامی احصاء گردید

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: مدیریت سرمایه انسانی، تحول، راهبردهای تحول در مدیریت منابع انسانی
  • ابوالقاسم بریمانی*، کوروش رشید رستمی صفحات 138-149

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش سیاسی و فضیلت سازمانی با نقش میانجی رهبری تحول آفرین در کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی بوده است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل 483 نفر از کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی بندر امیرآباد بوده است. نمونه آماری به تعداد 214 نفر و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب جنسیت انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از سه پرسش نامه هوش سیاسی دوستدار و همکاران (1395)، فضیلت سازمانی کامرون و همکاران (2004) و رهبری تحول آفرین باس و آولیو (2000) استفاده شده است. پایایی آن ها با محاسبه فرمول آلفای کرونباخ برای هر یک به ترتیب برابر 86/0، 85/0 و 87/0 به دست آمد. به منظور تحلیل داده های حاصله، از مدل یابی معادلات ساختاری با کمک روش حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار آماری پی ال اس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین هوش سیاسی و فضیلت سازمانی با رهبری تحول آفرین در کارکنان رابطه معناداری وجود دارد و مقدار 9/65 درصد از فضیلت سازمانی و 8/44 درصد از رهبری تحول آفرین توسط هوش سیاسی تبیین می شود و متغیر رهبری تحول آفرین اثر میانجی بر رابطه بین هوش سیاسی و فضیلت سازمانی را دارد. هم چنین شاخص های برازندگی مدل حاکی از آن است که مدل ارایه شده از برازش مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: هوش سیاسی، فضیلت سازمانی، رهبری تحول آفرین
  • سید محمدرضا نبویان حمزه کلایی، محمدرضا باقرزاده*، سید احمد جعفری کلاریجانی، مجتبی طبری صفحات 150-166

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل شایستگی های مدیران دستگاه های دولتی در تحقق حکمرانی خوب مبتنی بر آموزه های دینی و بومی انجام گرفت. داده های پژوهش در فاز کیفی از طریق مرور نظام مند برجسته ترین اسناد و کتب دینی و تاریخی جمع آوری شد و با استفاده از روش داده بنیاد مورد تحلیل قرار گرفت. جهت اعتبارسنجی کیفی و بررسی روایی نتایج کدگذاری؛ از روش تایید خبرگان منتخب با استفاده از روش نمونه گیری ترکیبی قضاوتی و گلوله برفی (11 تن) استفاده شد. داده های کمی با استفاده از پرسشنامه مقایسه زوجی طراحی شده بر اساس نتایج فاز کیفی جمع آوری شد که روایی آن با استفاده از ضریب CVR و پایایی آن از طریق محاسبه نرخ ناسازگاری تایید شد و با بهره گیری از روش مدل سازی ساختاری تفسیری فازی و نرم افزار Matlab مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش حاکی از جاگیری شاخص های شناسایی شده در چهار سطح شد که شایستگی های اسلامی در سطح چهارم به عنوان بنیادی ترین و تاثیرگذارترین شایستگی قرار گرفت. سطح سوم شامل شایستگی های ارزشی و نگرشی بود. شایستگی های دانشی، مهارتی، شخصیتی و سازمانی در سطح دوم قرار گرفتند و در نهایت شایستگی های رفتاری و تعاملی به عنوان تاثیرپذیرترین شایستگی ها در بالاترین سطح جای گرفتند.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، آموزه های دینی، نظریه داده بنیاد، مدل سازی ساختاری تفسیری فازی
  • محمدعلی محامد*، نجلا حریری، فهیمه باب الحوائجی صفحات 167-185
    احصاء ویژگی ها و حوزه های سایبری سازمان های آموزشی داده محور، می تواند موجب ارتقای شناسایی، کاهش مخاطرات و ممانعت از حملات و تهدیدات سایبری متصور بر مخازن و زیرساخت های داده ای سازمان داشته باشد. برای نیل به این مقصود، با بهره گیری از روش فراترکیب، منابع مطالعاتی مشتمل بر کتب، مقالات، منابع اینترنتی و غیره به صورت ساخت یافته در یک فرآیند هفت مرحله ای مورد مطالعه قرار گرفته و از طریق آن حوزه های شش گانه سازمان های داده محور شناسایی و احصاء می-گردند که عبارتند از: نگهداری داده، تنوع داده، یکپارچگی دسترسی به داده ها، یکپارچگی ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها، جریان داده ها و فرهنگ سازمانی داده محور. این شش حوزه با بهره گیری از روش فراترکیب و انجام مطالعات ساخت یافته و تحلیل متون بر روی تعداد 74 منبع مطالعاتی (25 منبع داخلی برای سال های 1389 الی 1398 هجری شمسی و 49 منبع خارجی برای سال های 2010 الی 2022 میلادی) صورت می پذیرد، شایان ذکر است با توجه به نو بودن موضوع اصلی به عنوان سازمان داده محور، لذا مطالعات انجام شده بسیار محدود بوده و به طور مستقیم هیچیک از پژوهشگران، حوزه های سایبری در سازمان های داده محور را مورد مطالعه قرار نداده اند، ولی با انجام بررسی و تحلیل بر روی سایر پژوهش ها به ویژه آخرین مطالعات انجام شده در این خصوص، بیشترین تکرار مربوط به شش حوزه مذکور بوده است.
    کلیدواژگان: سازمان آموزشی داده محور، روش فراترکیب، حوزه های سایبری، نگهداری داده، تنوع داده
  • بابک امیری نژاد، نصرالله محمدی، فرشاد امامی صفحات 186-197

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی عوامل موثر بر کسب کرسی در شورای بین‌المللی ورزش نظامیان جهان (سیزم) انجام گرفت. روش تحقیق از نوع تحقیقات آمیخته و از دیدگاه هدف، کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی متخصصین حوزه روابط بین‌الملل ورزش، صاحب‌نظران حوزه ورزش نیروهای مسلح و سیزم، قهرمانان سیزم و مدیران تربیت‌بدنی سازمان‌های نیروهای مسلح کشور بود. در بخش کیفی تحقیق، نمونه‌گیری به روش گلوله برفی انجام شد و مصاحبه با خبرگان تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت. در بخش کمی نیز، مطابق جدول مورگان 385 نفر از قهرمانان سیزم و مدیران تربیت‌بدنی سازمان‌های نیروهای مسلح کشور به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری توصیفی و استنباطی توسط بسته آماری SPSS نسخه 23 انجام گرفت. بر مبنای یافته‌های حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون تی تک نمونه ای، 9 عامل مدیریتی، ارتباطات، حرفه‌ای‌گری، اجتماعی- فرهنگی، سیاسی، تجهیزاتی و تکنولوژیکی، نیروی انسانی، اقتصادی و بازاریابی و توسعه اماکن ورزشی به عنوان عوامل موثر بر کسب کرسی در شورای بین‌المللی ورزش نظامیان جهان (سیزم) شناسایی شد که تمامی آن ها در کسب کرسی در سیزم نقش معنی داری داشتند.

    کلیدواژگان: سیزم، کرسی بین المللی، ورزش نظامیان
  • فرهاد هادی نژاد صفحات 198-216

    افزایش نیاز سازمان ها به مدیران توانمند و مستعد بیانگر این حقیقت است که شناسایی و بهره‌گیری از کارکنان شایسته، چالشی اساسی پیش روی سازمان ها است. ازاین‌رو طراحی و پیاده‌سازی فرآیندی علمی بر مبنای شایستگی؛ برای ارزیابی، آموزش و ارتقای شغلی مدیران از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و لازمه آن شناسایی و اولویت بندی شاخص های تاثیرگذار در این فرآیند خواهد بود. تحقیق حاضر تلاش دارد با رویکردی علمی و استفاده از نظرات خبرگی، شایستگی های اصلی ارتقای مدیران سازمان های خدماتی شهر تهران را با هدف ارزیابی بهینه و آموزش سازمانی ارایه نماید. لذا تحقیق حاضر از نوع کاربردی بوده که با روش توصیفی- پیمایشی اجرا می شود. برای رسیدن به اهداف تحقیق در گام نخست با مطالعه و بررسی متون علمی و مرور پیشینه تحقیق، شاخص‌های اولیه شناسایی گردید. سپس شاخص های احصاء شده با نظر خبرگان پالایش و بازنگری گردیده و در گام نهایی شاخص های انتخابی با کمک جدیدترین روش تصمیم گیری چند معیاره با عنوان "روش بهترین- بدترین" اولویت‌بندی گردیدند. نتایج پژوهش نشان می‎دهد که عوامل: "مدیریتی، فردی، سازمانی، اجتماعی، فنی و فرهنگی" به ترتیب به‌عنوان مهم‌ترین معیارهای کلیدی ارزیابی، آموزش و ارتقای شغلی مدیران سازمان‌های دولتی می‌بایست موردنظر قرار گیرد. برای این منظور 27 شاخص اصلی به تفکیک 6 عامل معرفی گردیده است.

    کلیدواژگان: آموزش سازمانی، ارزیابی عملکرد، ارتقاء شغلی، روش بهترین-بدترین، سازمان های خدماتی
  • رضا جهان فر، محسن مرادیان، عاصمه قاسمی صفحات 217-238

    سازمان‌های عهده دار ورزش، جنگ و صلح همچون سایر سازمان‌ها برای ادامه حیات خود نیازمند تغییرات مکرر در راستای توسعه هستند. یکی از مهمترین الزامات توسعه سازمانی، «مدیریت دانش» محسوب می‌شود. در این راستا پژوهش حاضر با هدف اصلی «تبیین تجربیات نقش ورزش در جنگ» و هدف فرعی «تبیین تجربیات نقش ورزش در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران»، انجام و برای دستیابی به اهداف اصلی و فرعی از رویکرد کیفی استفاده شده است. از روش تحقیق روایت پژوهی بر اساس روایت دست اندرکاران ورزش از نقش ورزش در جنگ بهره گرفته شده است. بدین منظور در این پژوهش ابتدا مطالعه اسنادی و کتابخانه‌ای در خصوص مبانی نظری تحقیق و کلیه منابع در اختیار اعم از فارسی و لاتین و همچنین پژوهش‌های پیشین پرداخته شد. روش پژوهش در این مرحله، تاریخی بود. سیوالات مصاحبه بر اساس مطالب مندرج در ادبیات و پیشینه تحقیق و ابهامات پژوهش مطرح شد. برای استخراج تجربیات، مصاحبه با تعداد 13 نفر از خبرگان دانشگاهی، نظامی و ورزشی انجام شد. برای تحلیل محتوای مصاحبه‌ها و استخراج مقوله‌ها و مفاهیم و ارایه گزارش از نرم‌افزار maxqda استفاده شد. در نهایت بر اساس تجربیات ثبت شده، در سیوال اصلی (تجربیات نقش ورزش در جنگ چیست؟) تعداد 6 مضمون اصلی و 22 کد، در سیوال فرعی (تجربیات نقش ورزش در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران چیست؟)، تعداد 4 مضمون اصلی و تعداد 16 کد شناسایی شد. در نهایت اینکه این پژوهش منجر به تجربه نگاری و مستندسازی درس آموخته‌ها و تجربیات حوزه های ورزش و جنگ شد و زمینه را برای مدیریت دانش در ورزش فراهم می‌کند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تجربه نگاری، جامعه شناسی، ورزش، جنگ
  • طیبه نیک رفتار، الهه حسینی صفحات 239-258

    سازمان‌های تاب‌آور ناپیوستگی‌ها را تحمل نموده و امکان رشد و زنده ماندن در محیط‌های پیچیده برایشان فراهم می‌باشد. پژوهش حاضر تاثیر تاب‌آوری بر عملکرد کسب‌وکارهای دانش‌بنیان حوزه فناوری اطلاعات با تعدیلگری فرهنگ‌سازمانی در پارک‌های علم و فناوری دانشگاه‌های ایران را بررسی می‌کند. این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از منظر گردآوری داده‌ها، توصیفی- همبستگی بوده و داده‌ها با استفاده از ابزار پرسشنامه به روش نمونه‌گیری در دسترس از 123 نفر مدیران کسب‌وکارهای دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه‌های ایران، گردآوری شده است. تحلیل داده‌ها با رویکرد معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار اسمارت پی ال اس 3 انجام شده است. آلفای کرونباخ برای تمامی سازه‌ها بالاتر از 7/0 و مقدار میانگین واریانس استخراج شده بالاتر از 5/0 بوده که تایید روایی و پایایی سازه‌ها را نشان می‌دهد. یافته‌های پژوهش نمایانگر تاثیر مثبت و معنادار تاب‌آوری بر عملکرد کسب‌وکار با تعدیلگری فرهنگ‌سازمانی است. ازاین‌رو می‌توان گفت کسب‌وکارها باید خود را به قابلیت‌های پویایی سازمان، قابلیت-های اعتماد ساختاری و تداوم فرآیند مجهز کنند؛ زیرا صرف داشتن قابلیت‌های اعتماد ساختاری کافی نبوده و کسب‌وکارهایی که تمایل به بقا و موفقیت در بلندمدت دارند باید از قابلیت‌های پویا نیز برخوردار باشند. توجه صرف به قابلیت‌های پویای کسب‌وکار اگر با قابلیت‌های اعتماد ساختاری همراه نشود، موثر نمی‌باشد زیرا تاثیر آن کاهش می‌یابد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، فرهنگ سازمانی، عملکرد کسب و کار، شرکت های دانش بنیان
  • حسن دولتی، سید ابراهیم همتی گلیان، اصغر پاغوش صفحات 259-284

    ریسک زنجیره تامین بدلیل عدم قطعیت و بروز عواملی نظیر مسایل سیاسی، نوسانات تقاضا، تغییرات تکنولوژی، ناپایداریهای مالی و حوادث طبیعی پدیدار میگردد. که در همین راستا یکپارچگی زنجیره تامین نیز درجهای است که تولید کننده با شرکای زنجیره تامین و به صورت گروهی فرایندهای داخل و خارج سازمان را برای دستیابی به مزیتهای رقابتی و کاهش ریسک اعمال نموده و با استفاده از چابکی عملکرد به انعطاف پذیری در حجم و نوع محصول و قدرت پاسخگویی به تغییرات غیرقابل پیش بینی بازار واکنش نشان میدهد. بر این اساس با توجه به ماموریت حساس نداجا در خصوص حضور در آبهای فرامنطقهای به منظور حراست از منافع ملی و شریانهای اقتصادی کشور و اسکورت کشتیهای تجاری و پشتیبانی، آمادرسانی بموقع از یگانهای شناور و اجتناب از آسیبها و ریسکهای احتمالی و کاهش هزینه ها در فرآیند زنجیره تامین بمنظور تداوم ماموریت های محوله امری لازم و ضروری است. جامعه آماری تحقیق مدیران سامانه های آمادی)روسای آمادوپش و فرماندهان پشتیبانی مناطق/ پایگاه های نداجا و مدیران معاونت و فرماندهی آماد و پشتیبانی نداجا(به تعداد 120 نفر میباشد که طبق جدول مورگان و کرجسی تعداد 92 نفر بعنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه بود که برای یکپارچگی زنجیرهتامین از پرسشنامه استاندارد)ژایو و همکاران، 2013 (و برای ریسک زنجیره تامین از پرسشنامه استاندارد)ریچه و برندلی، 2012 (و برای چابکی عملکرد از پرسشنامه استاندارد)شریفی و ژانگ، 1999) استفاده شده است. روایی صوری و سازه پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت و مقدار پایایی ترکیبی برای کلیه متغیرها بالای 7 / 0 بود. نتایج حاصله از تحقیق نشان داد که ریسک زنجیره تامین از مسیر یکپارچگی زنجیره تامین بر چابکی عملکرد تاثیر می گذارد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، ریسک، یکپارچگی، چابکی عملکرد
|
  • Alireza Amini, Khadijeh Kaveh, Maryam Ahmadi Zahrani * Pages 1-15
    The purpose of this study was to investigate the effect of team members' lack of mindfulness on teamwork on team social undermining, task conflict and relationship conflict between faculty members. The research method of this research is survey and its tool is a five-class Likert scale questionnaire. Structural equation modeling was used to test the research hypotheses using PLS software. The faculty members of Shiraz University participated in various educational departments. The findings of this study indicate that lack of mindfulness of team members affects the managers' social undermining, colleagues' social undermining, task conflict and, ultimately, relationship conflict among team members. Also, the effect of managers' social undermining on task conflict and the effect of colleagues' managers' social undermining on task conflict are also confirmed at 95% confidence level. The purpose of this study was to investigate the effect of team members' lack of mindfulness on teamwork on team social undermining, task conflict and relationship conflict between faculty members. The research method of this research is survey and its tool is a five-class Likert scale questionnaire. Structural equation modeling was used to test the research hypotheses using PLS software. The faculty members of Shiraz University participated in various educational departments. The findings of this study indicate that lack of mindfulness of team members affects the managers' social undermining, colleagues' social undermining, task conflict and, ultimately, relationship conflict among team members. Also, the effect of managers' social undermining on task conflict and the effect of colleagues' managers' social undermining on task conflict are also confirmed at 95% confidence level. But the effect of manager's managers' social undermining on relationship conflict and the effect of colleagues' social undermining on relationship conflict were not significant at the 0.05 level of detection.
    Keywords: Mindfulness, Team Mindfulness, Social Undermining, Job Conflict, faculty member
  • Amir Tayari, Javad Pourkarimi *, Kavous Heydari Pages 16-38

    Today, project management is one of the important tasks of research and technology organizations, and the success or failure of each of these projects is directly related to the competencies of its manager. Therefore, the purpose of this study is to provide a Pattern of professional competencies of project managers of research and technology organizations that to achieve this goal, a qualitative approach and phenomenological method has been used. The statistical population of the research is the managers of the acecr project in the country, 30 of whom were selected to participate in the research using purposive sampling method. Also, in order to collect data in the identification stage, semi-structured interviews were used and in order to analyze the data, the seven-step Colaizzi method was used. According to the results of the data analysis, professional competencies of the project managers were identified in 5 domains including 73 primary and 18 secondary areas. The knowledge domain had 5 secondary categories of specialized knowledge, proprietary management knowledge, organizational knowledge, environmental knowledge and basic knowledge. The skill domain had 6 secondary categories, leadership skills, effective communication skills, research skills, technology skills, resource management skills and executive skills. Ability scope had 1 secondary category of intellectual ability and the attitude scope had 4 seconds research-oriented attitude, community-oriented, business-oriented attitude, and self-development. Attribute domain had 2 Secondary Behavioral Attributes and ethical Attributes. RTO should provide the necessary ground for the development of project management in the desired areas and implement and formulate strategies in this regard.

  • Mahdi Dehghani Soltani *, Mehdi Ghanouni Kermani Pages 39-56

    The aim of this study was to investigate the effect of internal network on innovation ambidexterity by explaining the mediating role of knowledge transfer and absorption capacity at Shahid Bahonar University of Kerman. The present study is a descriptive and correlational research based on the purpose of an applied research and also on how to obtain the required data. The statistical population of this study consists of faculty members in the research groups of Shahid Bahonar University of Kerman. Random sampling method and random number table were used for obtaining a sample. A standard questionnaire with appropriate validity and reliability was used to collect data. Descriptive and inferential statistics and structural equation modeling and Smart PLS software have been used to analyze the data. The results showed that the internal network has a significant positive effect on knowledge transfer and knowledge absorption capacity. Internal network and knowledge transfer have a significant negative effect on the innovation ambidexterity. Also, the capacity to absorb knowledge has a significant positive effect on the duality of innovation. Based on these results, it is suggested to the managers of academic research groups to develop and improve the level of knowledge absorption processes in order to stimulate the duality of innovation and achieve the performance of the duality of innovation.

    Keywords: Internal network, Innovation ambidexterity, Knowledge Transfer, Knowledge capacity
  • Mohammad Abbasian * Pages 57-74

    The aim of this article was to "evaluate the desirability of educational, disciplinary and training characteristics of students in scientific-military classes as well as communication channels between professors and commanders". This research is of applied and was done by descriptive-survey cross sectional method. The research population is 136 classrooms in the second semester of 1300-1400. The sample population was selected as a whole. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was assessed by experts and its reliability was assessed using Cronbach's alpha coefficient. 452 questionnaires by professors/commanders who had a teaching with students during the semester and interacted with their commanders for 15 weeks; Completed. LISREL was used to fit the model and descriptive and inferential statistical indices were used to analyze the data using SPSS. The results of the research show that the desirability of scientific-military training classes is in a "favorable" condition. Also, the ranking of factors showed that educational characteristics (with mean: 4.59±0.69) had the highest rank and communication channels between professors and commanders (with mean: 3.18±1.06) had the lowest rank. Also, the results of one-way ANOVA test show that there is no difference in the mean of the factors among students of different years.

    Keywords: Educational activities, disciplinary characteristics, educational characteristics, communication channel, professors, commanders
  • Farid Gholipourmoghadam, Reza Esmailie *, Mehraban Hadi Paykani Pages 75-95
    Background and Aim

    Socio-cultural inequalities and neglect of the potential of local people and lack of participation of people in development, can be very serious damage to the development-oriented goal through the seas and cause slowing or stopping its movement and progress, strengthening divergence, creation and symbol The widespread hatred and vengeance of the local community, the widening of the ethnic-tribal divide, the destructive, terrorist and instability operations, and the irreparable damage to the security and sustainable development of the region. Therefore, the present study was conducted with the aim of "identifying strategic components affecting the socio-cultural sustainability of sea-based development of Mokran coasts".Cases and

    Methods

    The present study is a grounded theory study. Participants were 18 managers, consultants, naval officers, cultural activists, charities and jihadists, and sampling was done purposefully until data saturation was achieved. Data collection was semi-structured by in-depth interview method. All interviews were recorded, handwritten and then analyzed line by line. Strauss and Corbin 1998 method was used to analyze the data.

    Findings

    Findings include 9 strategic components of trust building, adoption of participatory community-based development approach by the government, prioritization of local community benefits from regional development benefits and appropriate context for it, need to pay attention and apply local community views, concerns and knowledge in regional development, social entrepreneurship And job creation, development of regional infrastructure, proper management and planning for regional development, the need for information and information in regional development, ensuring regional security.

    Conclusion

    Socio-cultural sustainability of Makran beaches will not be possible without considering the local community in the development process. Therefore, identifying and paying attention to the strategic components affecting the socio-cultural stability of the region in order to achieve development goals can be useful.

    Keywords: Grounded theory study, socio-cultural sustainability, sea-based development, Mokran beaches
  • Adel Zahed Bablan, Tahereh Mohammadi * Pages 96-112

    The purpose of this study was to provide A four-tier Pattern for Feasibility and Establishment of Quality culture In higher education. This research has been applied by documentary and meta-combined methods. This research has been applied by documentary and Meta-Synthesis methods. Sandlowski and Barroso (2007) seven-step method was used to analyze the data. 74 sources were selected for Meta-Synthesis, of which 81 codes, 18 concepts and 3 categories were extracted. In order to determine the importance and priority of the extracted codes, Shannon entropy method was used. after the research steps, the model of determining and effectively establishing the Quality culture in higher education in four-tier of Feasibility studies, assessment of the current situation, transition from the current situation to the desired situation, and the establishment of a quality culture are provided for higher education institutions. According to the results, distributive leadership style can be considered appropriate for applying the culture of quality in higher education. Communication is also sometimes understood beyond leadership, because reflections on the values that enhance the quality of education, and sharing emphatic practices, can help deepen and spread a culture of quality. Certainly, the culture of quality is influenced by society's expectations, and the interaction and coordination of internal and external stakeholders in the issues involved is the key to its effective establishment.

    Keywords: Quality culture, feasibility, Establishment of quality culture, Meta-synthesis, high education
  • Mohsen Sadeqinasab * Pages 113-137

     The aim of this study was to develop transformation strategies in human capital management in a military organization based on a mixed approach (qualitative-quantitative) and with a descriptive case-context method. The statistical population for the interview process included experts in the field of human resource management at the level of the Islamic Republic of Iran ArmyThey were identified by purposeful judgmental method based on criteria. Also, the statistical population for distributing the questionnaire included some commanders, deputies and officials of the armed forces and military universities who at least have a master's degree, familiar with the field of human capital. Data collection tools included a study of documents and semi-structured interviews with experts whose validity has been confirmed by convergence, diagnostic method and reliability of the questionnaire by combined reliability and Cronbach's alpha method. Qualitative data analysis using content analysis method and statistical society and sample by full number of experts and professors of AJA universities has been formed. In addition, in the data analysis stage, content analysis and interpretive analysis have been used and documentation method and the formation of expert meetings have been used to explain the experiences, viewpoints and views of experts and managers of strategic levels. The results showed that by SWOT method and with the formation of several expert meetings, eight strategies in the field of transformation in human capital management of military organization were calculated.

    Keywords: Human Capital Management, transformation, Transformation Strategies in Human Resource Management
  • Abolghasem Barimani *, Korosh Rashid Rostami Pages 138-149

    The purpose of this study was to investigate the relationship between political intelligence and organizational virtuousness with the mediating role of transformational leadership in employees of the Ports and Maritime Organization. The research applied in terms of purpose and method was descriptive, correlational one. The statistical population of this study included 483 Staff of Amirabad Ports and Maritime Organization. The statistical sample was 214 participants that determined by the using Krejcy and Morgan table, and selected by stratified random sampling according to gender. Data were gathered by using three Questionnaires of Dostdar et al political intelligence (2016), Cameron et al organizational virtuousness (2004) & Bass & Avolio (2000) transformational leadership Questionnaires. Their reliability was calculated to 0.86, 0.85 and 0.87 respectively by the use of Cronbach Alpha. The collected data was used for analyzed by Structural equation modeling using the partial least squares method (PLS). The results of this study showed that there is a significant relationship between political intelligence and organizational virtuousness with transformational leadership. 44.8% of transformational leadership and 65.9% of organizational virtuousness is explained by political intelligence. And the transformational leadership variable has a mediator effect on the relationship between political intelligence and organizational virtuousness. Fit indices indicate that the proposed model is an appropriate fit.

    Keywords: political intelligence, organizational virtuousness, Transformational Leadership
  • Seyed Mohammadreza Nabavian Hamzehkolaei, Mohammadreza Bagherzaheh *, Seyedahmad Jafari Kelarijani, Mojtaba Tabari Pages 150-166

    The aim of this study was to identify and analyze the competencies of managers in achieving good governance based on religious and local teachings. Research data in the qualitative phase were collected through a systematic review of the most prominent religious and historical documents and books that analyzed using the data-based method, which nine sub-indicators in two main components is identified. For qualitative validation and validation of coding results; Expert approval method was used. Quantitative data were collected using a pairwise comparison questionnaire whose validity was confirmed using CVR coefficient and its reliability was confirmed by calculating the incompatibility rate and analyzed by using fuzzy interpretive structural modeling and Matlab software .The findings of the study indicated the placement of the identified indicators in four levels that Islamic competencies were ranked in the fourth level as the most fundamental and effective competencies. The third level included value and attitude competencies. Knowledge, skills, personality and organizational competencies were in the second level, and finally, behavioral and interactive competencies were placed in the highest level as the most effective competencies.

    Keywords: good governance, Religious Teachings, Data Foundation Theory, fuzzy interpretive structural modeling
  • Mohammad Ali Mohamed *, Nadjla Hariri, Fahimeh Babalhavaeji Pages 167-185
    Enumerating the characteristics and cyberspace of data-driven educational organizations can improve the identification, mitigation, and prevention of perceived cyber-attacks and threats to the organization's data repositories and infrastructures. To achieve this, by using the meta-combined method, study resources including books, articles, Internet resources, etc. were studied in a structured way in a seven-step process, through which the six domains of data-driven organizations are identified and enumerated. These include data retention, data diversity, data access integration, data analysis tools, data flow, and data-driven organizational culture. These six areas are done by using the meta-combined method and conducting structured studies and text analysis on 74 study sources (25 internal (national) sources for the years 1389 to 1398 S.H. and 49 international sources for the years 2010 to 2022 A.D.). It is worth mentioning that due to the novelty of the main topic as data-driven organization, so the studies conducted are very limited and none of the researchers have directly studied the cyber domains in data-driven organizations, but by conducting research and analysis on Other studies, especially the latest studies in this regard, the six areas have been the most repetitive amongst studies.
    Keywords: data driven organization, meta integration method, cyber domains, data maintenance, data diversity, data access integration
  • babak amirinejhad, nasrolah mohamadi, farshad emami Pages 186-197

    The purpose of this study was to identify the factors influencing the acquisition of seats in the International Military Sports Council (CISM). The research method is of mixed type and from the objective, it is applicable research. The statistical population of the study included all experts of International Relations of Sport, experts of Military Sports, Heroes of CISM and sport Managers of the military organizations of the country. In the qualitative part of the research, sampling was done by snowball method and interviewing the experts continued until theoretical saturation. In the quantitative section, according to Morgan table, 385 people of Heroes of CISM and sport Managers of the military organizations of the country were selected by random sampling. The research tool consisted of semi-structured interview and researcher-made questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods by SPSS V23 statistical packages. Based on the findings of exploratory factor analysis and one-sample t-test, 9 factors contains managerial, communication, professionalism, socio-cultural, political, equipment and technology, human resources, economic and marketing and development of sports facilities as effective factors on the acquisition of seats in the CISM was identified and all had a significant role in the acquisition of seats in the CISM.

    Keywords: International Seats, Military Sports, CISM
  • Farhad Hadinejad Pages 198-216

    The increasing need of organizations for capable and talented managers reflects the fact that identifying and utilizing qualified employees is a major challenge facing organizations. Thereof, designing and running scientific processes based on competency for evaluation, training and promoting managers has received special importance. Moreover, it requires identifying and prioritizing effective indicators in this process. The present study tries to provide the main competencies of promoting executive managers with the aim of optimal evaluation and job training with a scientific approach and using expert opinions. The following study goes under applied research method that has been carried out by descriptive survey approach. In the first step, by studying and reviewing scientific texts and reviewing the research background, the initial indicators were identified. Then, the indicators were refined and revised with the opinion of experts, and in the final step, the selected indicators were prioritized with the help of the latest multi-criteria decision-making method called "best-worst method". The results show that factors: "managerial, individual, organizational, social, technical and cultural" should be considered as the most important key criteria for evaluation, training and job promotion of executive managers, respectively. For this purpose, 27 main indicators have been introduced in 6 factors.

    Keywords: organizational training, performance assessment, Job Promotion, Best-Worst method, service organizations
  • Reza Jahanfar, mohsen moradian, asemeh ghasemi Pages 217-238

    Organizations responsible for sports, war, and peace, like other organizations, need frequent developmental changes to survive. One of the most important requirements of organizational development is "knowledge management". In this regard, the present study was conducted with the main purpose of "explaining the experiences of the role of sports in the war" and the sub-purpose of "explaining the experiences of the role of sports in the Iraq-Iran war" and a qualitative approach was used to achieve the main and secondary goals. The research method of narrative research based on the narrative of those involved in sports has used the role of sports in war. For this purpose, in this research, first, a documentary and library study on the theoretical foundations of the research and all available sources, including Persian and Latin, as well as previous researches were performed. The research method at this stage was historical. Interview questions were asked based on the literature and research background and research ambiguities. To extract experiences, 13 academic, military and sports experts were interviewed. Maxqda software was used to analyze the content of the interviews and extract the categories and concepts and present the report. Finally, based on the recorded experiences, in the main question (what are the experiences of the role of sports in the war?), 6 main themes and 22 codes, in the sub-question (what are the experiences of the role of sports in the Iraq-Iran war?), 4 main themes and 16 codes were identified. Finally, this research led to empiricism and documentation of lessons learned and experiences in the fields of sports and war, and provides the basis for knowledge management in sports.

    Keywords: ] Knowledge Management, Empiricism, Sociology, Sports, war
  • tayebeh Nikraftar, Elahe Hosseini Pages 239-258

    Compliant organizations are organizations that are able to tolerate discontinuities and interruptions. These organizations are likely to be able to grow and survive in complex environments. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of resilience on the performance of knowledge-based businesses in the field of information technology by modulating organizational culture in science and technology parks of Iranian universities. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection. Data were collected using a researcher-made questionnaire and by available sampling method from 123 knowledge-based business managers located in the Science and Technology Park of Iran Universities. Cronbach's alpha for all structures was higher than 0.7 and the mean value of variance extracted was higher than 0.5 and the validity and reliability of the structures were confirmed. Findings showed that resilience has a positive and significant effect on business performance by modulating organizational culture. Finally, according to the confirmation of all research hypotheses, it can be said that businesses equip themselves with the capabilities of organizational dynamics, structural trust capabilities and process continuity. Because just having structural trust capabilities is not enough, businesses that want to survive and succeed in the long run must have dynamic capabilities.

    Keywords: resilience, Organizational Culture, business performance, knowledge-based companies
  • hasan dolati, E. Hemmati, Asghar Paghosh Pages 259-284

    Supply chain risk arises due to uncertainty and the occurrence of factors such as political issues, demand fluctuations, technological changes, financial instabilities and natural disasters. In this regard, supply chain integration is the degree to which the manufacturer with supply chain partners and as a group apply the processes inside and outside the organization to achieve competitive advantages and reduce risk, and using performance agility to flexibility in volume and type. Productivity and responsiveness respond to unpredictable market changes. Accordingly, considering the sensitive mission of Nedaja regarding its presence in trans-regional waters in order to protect the national interests and economic arteries of the country and escort merchant and support ships, timely preparation of floating units and avoiding possible damages and risks and reducing costs in the chain process. Provision is necessary in order to continue the assigned missions. The statistical population of the research is the managers of ready systems (heads of ready and support commanders of Nedaja areas / bases and managers of deputy and ready command of Nedaja) (120 people) which according to Morgan and Krejcie table 92 people as a sample using simple random sampling method. The data collection tool was a questionnaire for the supply chain integration of the standard questionnaire (Zhao et al., 2013 (and for the supply chain risk of the standard questionnaire); Ritchie and Brandley, 2012 (and for performance agility of the standard questionnaire); Used. The face and structure validity of the questionnaire was confirmed and the value of combined reliability for all variables was above 0.7. The results of the study showed that supply chain risk from the supply chain integration path affects performance agility.

    Keywords: supply chain, risk, Integrity, performance agility